Martinu Novšaku nagrada GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke
Ljubljana, 04.03.2015

Gospodarska zbornica Slovenije je  4. marca 2015 podelila že 47. nagrade GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2014, ki jih imenujejo tudi gospodarski oskarji. Med osmimi nagrajenci je tudi direktor družbe GEN energija Martin Novšak.

»Energetika je temelj delovanja družbe. Zato potrebuje prave, premišljene in strateške poglede ter odločitve. Od tega, za katero strateško pot se bomo odločili, je odvisen naš uspeh v prihodnosti,« je na slovesnosti v Cankarjevem domu ob prejemu nagrade poudaril Martin Novšak.

Kot so v obrazložitvi zapisali v Gospodarski zbornici Slovenije, GEN odlikujejo izjemni poslovni rezultati, ki jih izkazuje predvsem v visoki dodani vrednosti na zaposlenega, ki je v letu 2013 znašala skoraj 131 tisoč evrov ob ustvarjenih 8,5 milijona evrov prihodkov na zaposlenega. Pospešeni koeficient je nad povprečjem dejavnosti, finančni dolg na kapital pa znaša le 5 odstotkov. Družba ima med celotnimi viri sredstev ima kar 93-odstotni delež kapitala, od 1.103 zaposlenih pa ima sedeminpetdeset odstotkov visoko ali višjo izobrazbo, poleg tega ima GEN vsako leto več deset štipendistov.

Martinu Novšaku nagrada GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke