Predsednik uprave NEK Stane Rožman prejemnik priznanja Združenja Manager za življenjsko delo
Krško, 29.01.2021

Upravni odbor Združenja Manager je na včerajšnjem januarskem srečanju Stanetu Rožmanu, predsedniku uprave Nuklearne elektrarne Krško (NEK), podelil priznanje za življenjsko delo na področju managementa. Rožman je ob prejemu priznanja dejal, da ga med drugim razume kot "simbolno potrditev dejstva, da jedrska energija vse bolj postaja del rešitve v prizadevanjih za ohranjanje okolja in v širšem smislu planeta". Izziv vseh nas je, "kako ohraniti uravnoteženost skupnega življenjskega prostora".

Kot so v združenju poudarili ob predstavitvi prejemnika priznanja: »je Stane Rožman z NEK povezan že več kot 43 let. Vodi jo dobrih 32 let in v tem času jo je popeljal med deset najbolje ocenjenih jedrskih elektrarn v Evropi. Z izjemno ekipo mu je uspelo prvo in edino jedrsko elektrarno v Sloveniji posodobiti in podaljšati njeno življenjsko dobo za dve desetletji do leta 2043 ter za 10 odstotkov povečati njeno moč. NEK danes odlikujejo dobri poslovni rezultati, razvojna in trajnostna naravnanost, predvsem pa visoka raven jedrske varnosti.« In nadaljevali: »Rožman je izjemno cenjen in spoštovan v lokalnem, slovenskem in mednarodnem okolju. Leta 2011 mu je WANO (World Association of Nuclear Operators) podelil priznanje za prispevek k odličnosti pri varnem obratovanju jedrskih elektrarn. Istega leta je prejel tudi nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke, leto kasneje pa je bil imenovan za častnega občana občine Krško. Stane Rožman je avtoriteta slovenske energetike, njegovi dosežki v NEK-u in širše pa sestavljajo izjemen managerski in voditeljski opus, zaradi česar je postal 19. prejemnik priznanja za življenjsko delo na področju managementa.« V Skupini GEN čestitamo predsedniku uprave NEK za prejeto priznanje.

Več v predstavitvi Združenja Manager:

Stane Rožman je prejemnik priznanja za življenjsko delo na področju managementa 2020 » Združenje Manager (zdruzenje-manager.si)

 

Foto: arhiv NEK

Predsednik uprave NEK Stane Rožman prejemnik priznanja Združenja Manager za življenjsko delo