Generalni direktor GEN na 15. vrhu o inovacijah v energetiki
Ljubljana, 05.10.2023

Na Brdu pri Kranju je v sredo, 4. oktobra, potekal 15. vrh o inovacijah v energetiki, ki ga je organiziralo podjetje Prosperia. Generalni direktor GEN dr. Dejan Paravan je na dogodku sodeloval na okrogli mizi z naslovom Kako z inovativnostjo do uspeha v času disrupcije energetike?  

Dr. Paravan je v razpravi kot bistveno za spodbujanje inovacij izpostavil drzno miselnost in pripravljenost na spremembe. Ker pa je v energetiki ključna stabilnost, sta si ta dva koncepta v nasprotju. »Zato je naš izziv, kako bomo vzpostavili okolje, da bomo omogočali inovativnost, spremembe, razvoj in napredek ter hkrati poskrbeli, da tisto, kar danes dobro deluje, ohranimo na visoki ravni,« je poudaril.

Opozoril je, da je pri investicijah v energetsko infrastrukturo največje ozko grlo umeščanje v prostor in brez pohitritve teh postopkov bomo v velikih težavah. Izpostavil je, da mora celotna državna uprava omogočiti hitrejše umeščanje v prostor, hkrati pa je treba preprečiti, da se te postopke sabotira. Ob tem je poudaril, da je seveda treba spoštovati postopke in upoštevati vse deležnike. »Nam postopki ne padejo vsebinsko, ampak procesno, zato ker ti procesi niso dovolj jasni,« je dejal.

Foto: Prosperia

Generalni direktor GEN na 15. vrhu o inovacijah v energetiki