Skupina GEN 19 gasilskim zvezam ob porečju Save donirala 190.000 evrov za nakup opreme
Krško, 13.11.2023

Skupina GEN je danes 19 gasilskim zvezam, ki delujejo ob porečju Save, donirala po 10.000 evrov (skupno 190.000 evrov) za nakup nove opreme. Ob reki Savi, ki je vodna vez Skupine GEN, stojijo naši najpomembnejši viri za proizvodnjo električne energije - jedrska elektrarna in hidroelektrarne.

Podnebne spremembe z vse pogostejšimi ekstremnimi vremenskimi dogodki so žal postale del našega vsakdanjika. Katastrofalne poplave, ki so avgusta prizadele Slovenijo, so globoko zarezale v življenja številnih družin ter delovanje podjetij in javnih ustanov. Kot eden vodilnih predstavnikov energetske panoge in promotor zelene preobrazbe se v Skupini GEN zavedamo izzivov, ki jih v naše okolje prinašajo podnebne spremembe, zato so poleg zanesljive in varne proizvodnje ter dobave električne energije odjemalcem naše osrednje poslanstvo tudi investicije v brezogljične vire in zeleni prehod.

Generalni direktor GEN energije dr. Dejan Paravan je na sprejemu ob podelitvi donacij dejal, da v Skupini GEN izjemno cenimo in spoštujemo delovanje prostovoljnih gasilcev, ki s svojo nesebično pomočjo dan za dnem in predvsem v težkih trenutkih s svojimi hrabrimi dejanji pomagajo obvarovati ljudi, premoženje in okolje. Zato smo se odločili, da gasilskim zvezam ob porečju Save z donacijo pomagamo pri nakupu nove opreme.

V Skupini GEN že vrsto let tesno sodelujemo s posavskimi gasilskimi društvi. S prostovoljnimi gasilci delimo vrednote, ki nam omogočajo uresničevanje naše vizije in poslanstva.

Predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik se je zahvalil za donacijo in dejal, da Skupina GEN tudi na ta način izkazuje svojo družbeno odgovornost. Izrazil je prepričanje, da bodo v gasilskih zvezah, ki so ob letošnjih poplavah utrpele veliko škodo na opremi in vozilih, donacijo koristno porabili.

Donacijo v višini 10.000 evrov so danes prejele: Gasilska zveza Kranjska Gora, Gasilska zveza Jesenice, Gasilska zveza Bled Bohinj, Gasilska zveza Radovljica, Gasilska zveza Naklo, Gasilska zveza Kokra, Gasilska zveza Mestne občine Kranj, Gasilska zveza Medvode, Gasilska zveza Ljubljana, Gasilska zveza Dol – Dolsko, Gasilska zveza Litija, Gasilska zveza Trbovlje, Gasilska zveza Zagorje ob Savi, Gasilska zveza Hrastnik, Gasilska zveza Laško, Gasilska zveza Radeče, Gasilska zveza Sevnica, Gasilska zveza Krško, Gasilska zveza Brežice.

Skupina GEN 19 gasilskim zvezam ob porečju Save donirala 190.000 evrov za nakup opreme