Menjavo goriva med remontom NEK so si ogledali tudi pomembni državni predstavniki
Krško, 05.11.2019

Nuklearna elektrarna Krško je uspešno zaključila redni remont in znova proizvaja električno energijo za dobro tretjino slovenskih potreb. Dela med remontom so si ogledali tudi predstavniki Ministrstva za infrastrukturo, Slovenskega državnega holdinga ter člani nadzornega sveta GEN energije - predstavniki ustanovitelja.

Nuklearna elektrarna Krško po uspešno zaključenem osemindvajsetdnevnem remontu ponovno obratuje s polno močjo in vsako uro v omrežje odda 691 MWh električne energije. V tem času so zamenjali skoraj polovico od 121 gorivnih elementov, ki bodo zagotavljali energijo za prihodnje leto in pol. Izvedli so tudi vrsto preventivnih vzdrževalnih del in deset večjih naložb s področja tehnološke nadgradnje. 

Vsa dela so vodili in nadzirali zaposleni v NEK. Pri njihovi izvedbi pa je sodelovalo tudi več kot 1400 zunanjih izvajalcev iz Slovenije in Hrvaške ter izvajalcev specifičnih del v jedrski industriji iz mednarodnega okolja. Kakovost remontnih del je nadzorovala Uprava RS za jedrsko varnost, spremljale pa so jih tudi pooblaščene organizacije.

Menjavo jedrskega goriva so si med remontom ogledali tudi ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek s sodelavci, uprava Slovenskega državnega holdinga ter člani nadzornega sveta GEN energije (predstavniki ustanovitelja), krovne družbe v Skupini GEN. 

 

Menjavo goriva med remontom NEK so si ogledali tudi pomembni državni predstavniki