GEN energija donirala posavskim zdravstvenim ustanovam, tablice »mladih genialcev« kmalu v rokah učencev
Krško, 07.04.2020

V dneh, ko se zaradi epidemije v Sloveniji in po svetu vsi napori usmerjajo v zdravstvene ustanove in zaščito ljudi, smo tudi v Skupini GEN donirali sredstva za izredne naložbe in nakupe opreme, ki jo ustanove nujno potrebujejo.

Za ureditev dodatnega prostora na intenzivni terapiji in nakup novega ventilatorja smo Splošni bolnišnici Brežice donirali 10.000 EUR. Za nakupe opreme za zaščito pred okužbo z novim koronavirusom smo donirali tudi Zdravstvenim domovom Brežice, Krško in Sevnica, vsakemu po 3.000 evrov.

V teh zahtevnih časih se z izzivi srečujejo tudi šolske ustanove in učenci ter dijaki, ki so morali čez noč vzpostaviti šolanje na daljavo. V ta namen smo Osnovni šoli Jurija Dalmatina Krško kot pomoč njihovim učencem podarili 800 evrov, tri osebne računalnike in deset skoraj novih tablic, ki so jih na zaključnih tekmovanjih uporabljali »mladi genialci«. Upamo, da bodo tablice v pomoč bodočim generacijam mladih genialcev pri osvajanju novih znanj.  

V Skupini GEN se zavedamo, da sta solidarnost in skrb za soljudi v teh trenutkih ključnega pomena. V ta namen poleg zagotavljanja zanesljive oskrbe z električno energijo skušamo pomagati tudi z drugimi dejanji in podporo. Tako so pred dnevi v hčerinskem podjetju GEN-I vsem svojim gospodinjskim in malim poslovnim odjemalcem znižali cene električne energije, katerih tarife so v znak solidarnosti v marcu, aprilu in maju dodatno znižali za 15 odstotkov.

GEN energija donirala posavskim zdravstvenim ustanovam, tablice »mladih genialcev« kmalu v rokah učencev