Na posvetu SZE tudi o vlogi Skupine GEN pri zanesljivi oskrbi z energijo v času epidemije
Krško, 16.09.2020

V torek, 15. septembra, je Slovensko združenje za energetiko organiziralo spletni posvet Oskrba in raba energije v času epidemije, na katerem je sodeloval tudi poslovni direktor Danijel Levičar.

Predstavil je Skupino GEN in njeno vlogo pri oskrbi z energijo v času epidemije. Na primeru Nuklearne elektrarne Krško je udeležencem približal vrsto zaščitnih in preventivnih ukrepov tik pred ter ob razglasitvi epidemije, pa tudi načrtovane ukrepe v prihodnjem obdobju in v času rednega spomladanskega remonta v NEK. V Skupini GEN stroge ukrepe načrtujemo in izvajamo z vso odgovornostjo in zavedanjem, da je v času epidemije stabilno delovanje elektrarn in elektroenergetskega sistema ter zanesljiva oskrba vseh skupin slovenskih porabnikov z električno energijo temeljnega pomena za delovanje družbe. Ključnim družbenim sistemom namreč omogoča, da se osredotočajo na spopadanje z zdravstvenimi in drugimi povezanimi izzivi. Ob zaključku je poslovni direktor predstavil tudi kratek pregled dogajanja na področju rabe električne energije v mesecih od izbruha epidemije, ko se ponovno potrjuje tudi strateški pomen visoke stopnje samooskrbe Slovenije z električno energijo.

Namen posveta SZE je bil predstaviti primere dobrih praks, spodbuditi razpravo o izzivih in možnih rešitvah ter prilagoditvah delovanja energetskih sistemovza učinkovito in zanesljivo oskrbo z energijo v času pandemije. Na posvetu so poleg poslovnega direktorja GEN sodelovali še predstavniki podjetij Plinovodi, Petrol in Bossplast ter Komunalno podjetje Velenje.

Na posvetu SZE tudi o vlogi Skupine GEN pri zanesljivi oskrbi z energijo v času epidemije