Generalni direktor GEN dr. Paravan na Svetovni jedrski razstavi v Parizu
Pariz, 30.11.2023

V Parizu je od 28. do 30. novembra potekala Svetovna jedrska razstava (WNE 2023), največji mednarodni sejem ponudnikov storitev in izdelkov z jedrskega področja. Razstava, na kateri se je predstavilo več kot 700 vodilnih dobaviteljev opreme in storitev za jedrske elektrarne in druge jedrske objekte iz 76 držav, je privabila več kot 20.000 obiskovalcev. Široka udeležba iz gospodarskih in tudi političnih vrst ter pestro dogajanje nakazujeta intenziven razvoj jedrske industrije v Evropi in v svetu.

Razstavo si je ogledal tudi generalni direktor GEN energije dr. Dejan Paravan. Na razstavnem prostoru francoske družbe EDF se je srečal z njenim izvršnim direktorjem Lucom Rémontom. Prvi mož EDF je dr. Paravanu ob tej priložnosti uradno izročil dokumentacijo, ki smo jo v okviru tehničnega dialoga zahtevali od potencialnih dobaviteljev tehnologije za novo jedrsko elektrarno v Krškem (JEK2). EDF je poleg ameriškega Westinghousa in korejskega KHNP eden od možnih dobaviteljev tehnologije za JEK2, s katerimi GEN energija vodi tehnični dialog.

Dr. Paravan in izvršni direktor EDF Rémont sta med drugim govorila tudi o možnostih vzpostavitve dobavnih verig za nove jedrske projekte na ravni Evropske unije. 

Generalni direktor GEN energije si je ogledal tudi razstavne prostore slovenskih podjetij Dito Lighting, Elmont, Numip, Q Techna in Sipro, ki so se predstavila na pariškem sejmišču.

Generalni direktor GEN dr. Paravan na Svetovni jedrski razstavi v Parizu